Hoppa till innehållet

 

Seminariet anordnades av Marknadskontrollrådet (MKR) i vilket Swedac har uppgiften att vara sekretariat och ordförande. Man samarbetade med Västsvenska Handelskammaren och Sydsvenska Handelskammaren, och hade snarlik agenda i både Göteborg och Malmö. I Göteborg samlades man i mitten av oktober, och i Malmö så sent som i förra veckan. Temat var nya regler och ny teknik och företag fick chansen att ställa frågor till myndigheter och få information om den nya maskinförordningen, direktiv kring energimärkning och regler om kemikalier i konsumentprodukter ­- bland mycket annat.

På plats för att hålla i presentationer och svara på frågor fanns Tullverket, Arbetsmiljöverket, Läkemedelsverket, Kemikalieinspektionen, PTS, Elsäkerhetsverket och Energimyndigheten.
– Med den snabba teknikutvecklingen ställs också krav på nya regler och ibland är det svårt att orientera sig i regeldjungeln. Ett av våra uppdrag är att informera om just nya regelverk, sa Viktoria Lindberg Martinell, som arbetar med samordning av marknadskontroll på Swedac.


Många tog chansen att nätverka och prata med de myndigheter som var på plats.

 

Både i Göteborg och i Malmö, där deltagarlistan var lång, tog många chans att nätverka och prata ordentligt med de myndigheter som var på plats.
– Det var väldigt roligt att se. Att det också var så många deltagare i Malmö har vi Sydsvenska Handelskammaren att tacka för. De gick i god tid ut med inbjudningar och information till sina medlemmar.

Din produkt, ditt ansvar har varit ett återkommande seminarium, och nu börjar MKR utvärdera och planera hur nästa års aktiviteter kommer att se ut.
– Vi vill gärna fortsätta samarbetet med Sydsvenska handelskammaren, kanske i dialog med e-handelsföretag, avslutar Viktoria Lindberg Martinell.


Sanela Putnik och Viktoria Lindberg Martinell, som arbetar med samordning av marknadskontroll på Swedac.

 

Publicerad: 22 november 2023, kl. 09:11 Senast uppdaterad: 21 februari 2024, kl. 14:28