Hoppa till innehållet

 

Seminariet anordnades av Marknadskontrollrådet i vilket Swedac har uppgiften att vara sekretariat och ordförande. Det fysiska mötet ägde rum i Västsvenska Handelskammarens lokaler i Göteborg. Syftet var att företag skulle få chansen att lyssna till det senaste kring nya regler och ny teknik på marknaden, och hur man som företag behöver förhålla sig till nyheterna. Särskilt möjligheten att ställa frågor till myndigheterna var extra uppskattad av företagen på plats. Dagen innehöll flera möjligheter för företagarna att tillsammans med myndigheterna diskutera det senaste inom respektive produktområde.

– Med den snabba teknikutvecklingen ställs också krav på nya regler och ibland är det svårt att orientera sig i regeldjungeln. Ett av våra uppdrag är att informera om just nya regelverk, sa Viktoria Lindberg Martinell, som arbetar med samordning av marknadskontroll på Swedac.

Nästa seminarium i samma ämne anordnas i Malmö den 17 november. Det finns fortfarande platser, anmäl dig här.

Vad är det viktigaste du tar med dig från dagens seminarium?

Porträtt av Andrew Glossner Mycorena
Andrew Glossner – Production Lead på Mycorena

Andrew Glossner, Production Lead, Mycorena:
“Jag är personalansvarig på ett företag som har många maskiner på produktionsgolvet. Maskinförordningen intresserar mig extra mycket och hur den kommer att påverka reglerna för säkerheten på arbetsplatser.”

 

 

 

Porträtt av Hallgerd Eydal Multilens
Hallgerd Eydal – kvalitetschef på Multilens

Hallgerd Eydal, kvalitetschef, Multilens:
“Jag kommer från ett medelstort företag och frågorna kring regler och direktiv faller på mitt ansvarsområde. Det kan kännas lite övermäktigt stundstals, och det var verkligen jättebra att få chansen att reda ut frågor och få svar från experter.”

 

 

Porträtt av Niklas Wallman Wallmek
Niklas Wallman – vd på Wallmek i Kungälv

Niklas Wallman, vd, Wallmek i Kungälv:
“Det var väldigt bra att kunna få prata och ställa frågor till de myndigheter som fanns här idag. Jag fick bra svar på det som främst intresserar mig och vårt företag som sysslar med fordonsverktyg, nämligen maskinförordningen.”

 

 

Publicerad: 7 november 2023, kl. 11:03 Senast uppdaterad: 21 februari 2024, kl. 14:31